Installing redmine1.3.3 on windows server 2003 with apache

Added by Yushun Li almost 8 years ago

issue: win32-service during installing redmine1.3.3 with apache

When i create redmine service, i get the following error

D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/dependency.rb:247:in `to_sp
ecs': Could not find win32-service (< 0.6.0, >= 0.5.2) amongst [actionmailer-2.3
.14, actionpack-2.3.14, activerecord-2.3.14, activeresource-2.3.14, activesuppor
t-2.3.14, cgi_multipart_eof_fix-2.5.0, gem_plugin-0.2.3, i18n-0.4.2, mongrel-1.1.5-x86-mingw32, mongrel_service-0.3.4-86-mswin32, mysql-2.8.1-x86-mingw32, rack-1.1.3, rails-2.3.14, rake-0.9.2.2, rdoc-2.4.2, win32-service-0.5.2-x86-mswin32]
(Gem::LoadError)
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/dependency.rb:256:in `to_spec'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:1208:in `gem'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel_service-0.3.4-x86-mswin32/lib/mongrel_service/init.rb:37:in `validate'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mingw32/bin/../lib/mongrel/command.rb:208:in `run'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mingw32/bin/mongrel_rails:281
from D:/webserver/Ruby187/bin/mongrel_rails:19:in `load'
from D:/webserver/Ruby187/bin/mongrel_rails:19

How i can solve the problem?  Hope for your help.

Replies (9)

RE: win32-service during installing redmine1.3.3 with apache - Added by Bhavin Shah almost 8 years ago

To install mongrel as web service you need to have following gem installed. depending upon your ruby and rails version
gem "win32-api", "~> 1.4.8"
gem "windows-api", "~> 0.4.1"
gem "windows-pr", "~> 1.2.1"
gem "mongrel_service", "~> 0.4.0"
gem "win32-service", "~> 0.7.2"

use version as per your requirements.

RE: win32-service during installing redmine1.3.3 with apache - Added by Yushun Li almost 8 years ago

The gems i have installed. redmine1.3.3
actionmailer (2.3.14)
actionpack (2.3.14)
activerecord (2.3.14)
activeresource (2.3.14)
activesupport (2.3.14)
cgi_multipart_eof_fix (2.5.0)
gem_plugin (0.2.3)
i18n (0.4.2)
mongrel (1.1.5 x86-mingw32)
mongrel_service (0.3.4 i386-mswin32)
mysql (2.8.1 x86-mingw32)
rack (1.1.3)
rails (2.3.14)
rake (0.9.2.2)
rdoc (2.4.2)
win32-api (1.4.8 x86-mingw32)
win32-service (0.5.2 mswin32)
windows-api (0.4.1)
windows-pr (1.2.1) ****
Now i get the error:

D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/dependency.rb:247:in `to_sp
ecs': Could not find win32-service (< 0.6.0, >= 0.5.2) amongst [actionmailer-2.3
.14, actionpack-2.3.14, activerecord-2.3.14, activeresource-2.3.14, activesuppor
t-2.3.14, cgi_multipart_eof_fix-2.5.0, gem_plugin-0.2.3, i18n-0.4.2, mongrel-1.1
.5-x86-mingw32, mongrel_service-0.3.4-x86-mswin32, mysql-2.8.1-x86-mingw32, rack
-1.1.3, rails-2.3.14, rake-0.9.2.2, rdoc-2.4.2, win32-api-1.4.8-x86-mingw32, win
32-service-0.5.2-x86-mswin32, windows-api-0.4.1, windows-pr-1.2.1] (Gem::LoadErr
or)
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/dependency.rb:
256:in `to_spec'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:1208:in `ge
m'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel_service-0.3.4-x
86-mswin32/lib/mongrel_service/init.rb:37:in `validate'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mingw
32/bin/../lib/mongrel/command.rb:208:in `run'
from D:/webserver/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mingw
32/bin/mongrel_rails:281
from D:/webserver/Ruby187/bin/mongrel_rails:19:in `load'
from D:/webserver/Ruby187/bin/mongrel_rails:19

RE: win32-service during installing redmine1.3.3 with apache - Added by Yushun Li almost 8 years ago

Maybe the versions of mongrel_service and win32-service are wrong.

RE: win32-service during installing redmine1.3.3 with apache - Added by Yushun Li almost 8 years ago

yes, i install mongrel_service0.4.0 and win32-service0.7.2. Then succeed now.

RE: Installing redmine1.3.3 on windows server 2003 with apache - Added by Yushun Li almost 8 years ago

issue: Source code is displayed on the Mozilla Firefox and Google browser. The page of logon can be displayed successfully on IE browser, but "Internet Explorer can't display this page" is got after clicking 'login' button.
What's the problem,and i don't know why.

RE: Installing redmine1.3.3 on windows server 2003 with apache - Added by Bhavin Shah almost 8 years ago

Check production.log file for more details.

RE: Installing redmine1.3.3 on windows server 2003 with apache - Added by Yushun Li almost 8 years ago

when i replied, i got the information:Your submission was rejected because it appeared to be spam.
i don't konw why. So i upload the txt file.
Now everything is ok. Thanks, Jon X.

problems settled.txt Magnifier (563 Bytes)

(1-9/9)