Mongrel + Apache 2.2 + Windows

Added by SwedishMatch TimerWolf over 9 years ago

After finally got the Redmine 1.2.0 updated i can´t get it work whit

Apache + Mongrel + Windows

I use this patch: http://www.redmine.org/attachments/4699/patch_for_mongrel.rb

But it still dosen´t work when i load it in Apache i just show the src code of the webpage

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Redmine</title>
<meta name="description" content="Redmine" />
<meta name="keywords" content="issue,bug,tracker" />
<meta name="csrf-param" content="authenticity_token"/>
<meta name="csrf-token" content="kRlxylnfHV0wSb09OEBhkjtusRTgNZxz9inH0s14NCk="/>
<link rel='shortcut icon' href='/favicon.ico?1306774020' />
<link href="/stylesheets/application.css?1306774020" media="all" rel="stylesheet" type="text/css" />

<script src="/javascripts/prototype.js?1306774020" type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/effects.js?1306774020" type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/dragdrop.js?1306774020" type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/controls.js?1306774020" type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/application.js?1306774020" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
Event.observe(window, 'load', function(){ new WarnLeavingUnsaved('Nuvarande sida innehåller osparad text som kommer försvinna om du lämnar sidan.'); });
//]]>
</script>

<!--[if IE 6]>
    <style type="text/css">
      * html body{ width: expression( document.documentElement.clientWidth < 900 ? '900px' : '100%' ); }
      body {behavior: url(/stylesheets/csshover.htc?1306774020);}
    </style>
<![endif]-->

<!-- page specific tags -->

<link href="http://www.nukenet.se/news.atom" rel="alternate" title="Redmine: Senaste nyheterna" type="application/atom+xml" />
<link href="http://www.nukenet.se/activity.atom" rel="alternate" title="Redmine: Aktivitet" type="application/atom+xml" />
</head>
<body class="controller-welcome action-index">
<div id="wrapper">
<div id="wrapper2">
<div id="top-menu">
    <div id="account">
        <ul><li><a href="/login" class="login">Logga in</a></li>
<li><a href="/account/register" class="register">Registrera</a></li></ul>    </div>

    <ul><li><a href="/" class="home">Hem</a></li>
<li><a href="/projects" class="projects">Projekt</a></li>
<li><a href="http://www.redmine.org/guide" class="help">Hjälp</a></li></ul></div>

<div id="header">

    <div id="quick-search">
        <form action="/search" method="get">

        <a href="/search" accesskey="4">Sök</a>:
        <input accesskey="f" class="small" id="q" name="q" size="20" type="text" />
        </form>

    </div>

    <h1>Redmine</h1>

</div>

<div class="nosidebar" id="main">
    <div id="sidebar">        

    </div>

    <div id="content">

        <h2>Hem</h2>

<div class="splitcontentleft">

</div>

<div class="splitcontentright">

</div>    

                <div style="clear:both;"></div>
    </div>
</div>

<div id="ajax-indicator" style="display:none;"><span>Laddar...</span></div>

<div id="footer">
  <div class="bgl"><div class="bgr">
    Powered by <a href="http://www.redmine.org/">Redmine</a> &copy; 2006-2011 Jean-Philippe Lang
  </div></div>
</div>
</div>
</div>

</body>
</html>

My config in Apache is

<IfModule !mod_proxy.c>
    LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
</IfModule>
<IfModule !mod_proxy_http.c>
    LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
</IfModule>
<IfModule !mod_proxy_balancer.c>
    LoadModule proxy_balancer_module modules/mod_proxy_balancer.so
</IfModule>

ProxyPass /redmine balancer://redmine_cluster
ProxyPassReverse /redmine balancer://redmine_cluster

<Proxy balancer://redmine_cluster>
    BalancerMember http://127.0.0.1:3001
    BalancerMember http://127.0.0.1:3002
    BalancerMember http://127.0.0.1:3003
</Proxy>

Anyone have a slotion on this problem

/ Slaktarn

Replies (9)

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Eduardo Mauro over 9 years ago

I have the same problem. However, I noticed that it works under IE but not under Firefox and Chrome.

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Eduardo Mauro over 9 years ago

Correcting. In IE Redmine does show up but it gives an error when we try to log.

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Xiaobing Sun over 9 years ago

I have the same problem too on a Windows 2008 R2 server.
But there is no such problem on a Windows 7 PC.

At last, I give up to use 1.2.0 on the Windows 2008, change back to use 1.1.2

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by cray huang about 9 years ago

I think u can try to restart the redmine service.
I fixed the problem with restarting the service.

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by cray huang about 9 years ago

And, need to add one more mongrel.rb into the folder redmine/conf/init/

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Tim Whitehead about 9 years ago

I am running into the same described troubles using Apache on a Redhat server

ActionView::TemplateError (undefined local variable or method `csrf_meta_tag'

When commenting out %= csrf_meta_tag % line 8 of app/view/layouts/base.rhtml The site loads in IE but not Firefox or Chrome. It does produce an error when posting however reloading the page through the address bare (not refresh) the page reloads and the post was successful.

Did I miss something when upgrading 1.1.2 to 1.2.1?

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Jeff Lee about 9 years ago

i have the same problem.

my server is apache 2.0.1, mod_proxy, mod_rewrite, mongrel, mongrel_cluster

IE can show the site, but in ff and chrome only blank page shown.

anyone knows why?

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Jeff Lee about 9 years ago

but i think this not redmine's problem...

it's mongrel's

RE: Mongrel + Apache 2.2 + Windows - Added by Riyanto J almost 9 years ago

It's because Apache keep send HTTP Header text/plain
You need to change "DefaultType text/plain" to "DefaultType text/html" in http.conf

(1-9/9)