Defect #8385

Character encoding is wrong in repository view (bzr)

Added by André Bachmann over 7 years ago. Updated over 7 years ago.

Status:ClosedStart date:2011-05-17
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

0%

Category:SCM
Target version:-
Resolution:Duplicate Affected version:1.0.5

Description

As you can see on this screenshot, special characters like ä, ö, ü and ß within comments are only showed as '?'.

This is a Bazaar branch, and there aren't any problems with characters if I look directly in the branch's log with "bzr log", so this problem occurs obviously after Redmine got the info from bzr.

I'm running Debian Squeeze (32 bit) and Redmine 1.0.5 (from squeeze-backports) with MySQL server 5.1.49, Ruby 1.8.7.302-2, Rails 2.3.5 and bzr 2.3.1.

redmine-repo.png (124 KB) André Bachmann, 2011-05-17 16:59


Related issues

Duplicates Redmine - Defect #5578: Bazaar: Missing characters from repository comments Closed 2010-05-23

History

#1 Updated by Etienne Massip over 7 years ago

  • Category set to SCM
  • Assignee set to Toshi MARUYAMA

This is something Toshi may have already fixed for 1.2.0.

#2 Updated by Toshi MARUYAMA over 7 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • Assignee deleted (Toshi MARUYAMA)
  • Resolution set to Invalid

"bzr log" depends on your locale.
Check your locale and set encoding in your setting.
1.1 is in administrator panel.
1.2 is in repository setting.

#3 Updated by André Bachmann over 7 years ago

My system locale is de_DE.UTF-8, and my 'Commit messages encoding' in Settings, Repositories is set to UTF-8. So is this not correct?

#4 Updated by Toshi MARUYAMA over 7 years ago

Check your MySQL encoding.
MySQL default encoding is Latin-1.
http://www.redmine.org/issues/61#note-97

Redmine forks "bzr log". So, check your redmine process locale (LANG environment variable).

#5 Updated by Toshi MARUYAMA over 7 years ago

  • Resolution changed from Invalid to Duplicate

Also available in: Atom PDF