Weird characters throughout GUI?

Added by sam s about 10 years ago

First time redmine user and I noticed a lot of weird formatting, looks like some sort of variable that isn't set in a config file.

Throughout my pages I'll see something like {{count}} or {{total}}

Screenshot is included.

redmine.png (8.14 KB)

Replies (9)

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Naouak Nawak almost 10 years ago

I got the same problem with a fresh installation of redmine on mongrel and windows 7 x64.

ANyone got an idea what could cause that ?

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Matthias Neubert almost 10 years ago

I've got the same problem. (on Ubuntu 10.10)

I also receive things linke:
"Von {{author}} vor {{age}} hinzugefügt. " (in german version)

After I bricked my redmine installation by installing varios plugins
I uninstalled everything and deleted the remaining folder
/usr/share/redmine/*
and
/ect/redmine/*

and then even deleted the database (name : redmine_default)

I first installed it using apt-get and later updated
usiing debian package
sudo dpkg -i name.deb and so on.

Now I reinstalled it directly using dpgk and let him create a new database while install and I get those {{ }} everywhere
I found out that things like {{count}} are placeholders in the translation files, so the value is not inserted
in this language specific string.

So what is the problem here and what can I / we do to correct it?

thanks
Matthias

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Matthias Neubert almost 10 years ago

I forgot:

my
RAILS_ENV=production script/about

is:
I use ubuntu 10.10 and mysql latest stable for 10.10.
About your application's environment
Ruby version 1.8.7 (x86_64-linux)
RubyGems version 1.3.7
Rack version 1.1
Rails version 2.3.5
Active Record version 2.3.5
Active Resource version 2.3.5
Action Mailer version 2.3.5
Active Support version 2.3.5
Edge Rails revision unknown
Application root /usr/share/redmine
Environment production
Database adapter mysql
Database schema version 20100819172912

It occurs in Redmine 1.0.4

should we raise a ticket?

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Matthias Neubert almost 10 years ago

I have an Idea.
I guess its since I installed gem i18n in version 0.5.0
when I tried to install Redmine Backlogs plugin.
I'll try an will report then

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by sam s almost 10 years ago

That's what it was. However, I needed the new version of i18n so I ended up modifying the variables in the environment file. I ran a 'sed' to change all instances of {{VARIABLE_NAME}} to %{VARIABLE_NAME}

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Matthias Neubert almost 10 years ago

Hello,

thats the solution, redmine 1.0.4 doesn't like gem i18n 0.5.0
It would be fine if someone mentions that or checks if support for 0.5.0
would be good.

ciao Matthias

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Benjamin Robichaud almost 10 years ago

So how does one fix this? I have the same issue under Ubuntu 10.10 with

Ruby version 1.8.7 (x86_64-linux)
RubyGems version 1.3.7
Rack version 1.1
Rails version 2.3.5
Active Record version 2.3.5
Active Resource version 2.3.5
Action Mailer version 2.3.5
Active Support version 2.3.5
Edge Rails revision unknown
Application root /usr/share/redmine
Environment production
Database adapter mysql
Database schema version 20100819172912

I don't understand the gem i18n in version 0.5.0 part. What needs to be uninstalled to fix the issue?

Thank you

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Matthias Neubert almost 10 years ago

hi

you can check your installed gem package named "i18n" using commandline:

gem list i18n

to uninstall it:
sudo gem uninstall i18n

then install version 0.4.0
sudo gem install i18n -v 0.4.0

don't forget to stop redmine before you do so, and after it start it again.
for me this worked out immediatly

ciao matthias

RE: Weird characters throughout GUI? - Added by Benjamin Robichaud almost 10 years ago

Thanks for the prompt reply!

One last question: how do I stop/start redmine under Ubuntu? ;-)

I uninstalled 0.5.0 and installed 0.4.0, but now redmine is giving me a 500 internal error. But I didn't stop redmine before doing so. I restarted apache2 but the error persists.

Thnks

(1-9/9)